Glavna organizacija v Sloveniji za slepe in slabovidne, Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) je Zlatku Cigiču iz Metlike že tretjič poslala napačen račun za bivanje v Domu oddiha Okroglo pri Kranju.

V juniju je potekalo srečanje slepih in slabovidnih ter normalno videčih oseb od petka do nedelje (dogodek se imenuje Srečanje prijateljev dobre volje), o katerem smo poročali tudi tukaj. Nočitve sta bili dve – ena noč stane približno 25 EUR.

Zlatka ter še eno slepo osebo je pripeljal z avtomobilom njun prijatelj, kateri je prav tako bival dva dni z ostalimi. Zlatko je prišel na idejo, da bi stroške bivanja za prijatelja pokrila on ter druga slepa oseba, saj on za vožnjo ni hotel vzeti nič denarja.

Vse do izdaje računa je potekalo vse po načrtu. Zlatko in njegov slepi prijatelj sta se na zvezi dogovorila, da bosta stroške za voznika poravnala vsak polovično. Njegov prijatelj je tako prejel pravilen račun – približno 65 EUR, Zlatko pa je prejel račun v višini 100 EUR. Ko je prvič poklical na zvezo, so se opravičili in so obljubili, da bodo še enkrat poslali pravilen račun. Ko je prejel novo položnico je bil znesek plačila popolnoma isti kot prej. Danes pa se nam je Zlatko ponovno oglasil, da je prejel že tretji račun z zneskom plačila 87 EUR.

Zlatko je zelo razočaran, saj meni, da na zvezi deluje neizobražen kader, ker je situacijo razložil vsaj trikrat, kolikorkrat je prejel napačen račun. In sporoča še, da zneska ne bo poravnal, dokler ne bo ta pravilen.

In kaj bi se zgodilo, če bi navedeni znesek plačal? Verjetno bi se nekdo zelo dobro okoristil na ta račun, zato se sprašujemo, če ni bilo to narejeno z namenom. Si predstavljate, da bi dobili trikrat napačen račun za telefon ali elektriko? Ker ga nebi plačali, bi vam verjetno kaj kmalu vse izklopili.

Svetujemo vam, da ste pri računih zelo previdni ter dobro preverite znesek plačila, če je pravilen, da ne boste komu z plačilom storitev, katerih niste izkoristili polepšali dan. 😉