Ste lastnik pametnega telefona Huawei Mate 10 Pro? Če ste se o telefonu malce bolj informirali, ste zagotovo zasledili, da je to eden izmed prvih telefonov, ki ima v sebi vgrajeno umetno inteligenco. Ta je sposobna spremljati navade posameznega uporabnika in mu telefon prilagoditi na način, kot ustreza samemu uporabniku. Telefon zna predvidevati, kaj bomo uporabljali in tako vsebino naloži v predpomnilnik, da je že pred našim zagonom aplikacije vse pripravljeno. Pomaga tudi pri daljši avtonomiji batarije, kar pa je ta trenutek najbolj pomembno, zna prepoznavati objekte, živali, predmete ali hrano. S pomočjo Huaweijeve umetne inteligence so predstavili prvi samovozeči avtomobil, ki s telefonom Mate 10 pro prepoznava stvari (beri objekte) v okolici.

Svoj projekt bo Huawei predstavil na prihajajočem sejmu mobilne telefonije – Mobile World Congress med 26. in 27. februarjem, obiskovalci pa bodo lahko omenjeno tehnologijo tudi preizkusili.

Po Audiju, Googlu, BMW-ju in verjetno bi še lahko naštevali, se v boj za samovozečimi avtomobili podaja tudi Huawei. Zagotovo bo zanimivo spremljati vse konkurente. Kdo bo prvi razvil popolnoma avtonomno in varno vožnjo, pa ta trenutek še ne moremo predvidevati.