Kot smo poročali v soboto, se je uporabnici Sabini, ki zaradi slepote uporablja psa vodnika zgodila neprijetna izkušnja v trgovini Harvey Norman. Njena zgodba se je v le nekaj urah razširila po facebooku in je bila deljena več kot 3.000 krat, tako da so jo videli praktično skoraj vsi. Zgodba pa se je brala tudi na naši spletni strani. Ker smo še nov medij do zdaj nismo imeli pretiranega obiska, ko pa smo objavili to novico pa smo dosegli več kot 1000% rast obiskanosti, zaradi preobremenjenosti pa se je stran tudi začasno izklopila.

Sabina in njen pes

 

Vsem skupaj bi se radi zahvalili, da ste delili naprej tudi našo objavo, da smo opozorili čim več ljudi. Naš in tudi Sabinin namen ni medijsko izkoriščanje ali pa da bi se kdo od nas zaradi tega okoristil. Namen je zgolj opozorilne narave, da do tega v prihodnosti ne bi prihajalo.

Sabina nam je danes še sporočila, da so se odzvali iz trgovine Harvey Norman. Pomagali bodo pri izdelavi brošure o pseh vodnikih slepih, kjer bodo za videče osebe na enem mestu na voljo vse potrebne informacije, kako ravnati v primeru, ko se srečate s tako osebo. Iz strani trgovine je to zelo lepa poteza, zato bi se tudi mi radi zahvalili trgovini za podarjeno pomoč in da bomo skupaj ustvarili nekaj koristnega, saj želimo omenjeno brošuro objaviti tudi na naši spletni strani.

Torej, zgodba je danes zaključena in ima za vse nas srečen konec. Hvala vsem in imejte lep teden!

Ekipa BlindPortal.si