• Image
  • Image
  • Image
  • Image

V  soboto 7. aprila 2018 je v prostorih knjižnice ZDSSS, Kotnikovi 32, Ljubljana potekalo 27. državno tekmovanje v branju in pisanju brajice ter desetprstnem tipkanju za slepe in slabovidne.

 

Udeležilo se ga je 15 tekmovalk in tekmovalcev (1 iz Mdss MS, 3 iz Mdss PT, 2 iz Mdss MB, 4  Mdss CE, 1 iz Mdss NG, 1 iz Mdss KR, 2 iz Mdss LJ, 1 iz Mdss NM)  

 

V prvi kategoriji je zmagal Andrej Kukovec iz MDSS Murska Sobota v konkurenci 1 tekmovalke in 4 tekmovalcev. V 2. Kategoriji, kjer so tekmovale dve tekmovalke in tekmovalec, ki je oslepel pred slabim letom, je zmagala Fanči Herič (Mdss CE). V 3. kategoriji so bile tri tekmovalke in tekmovalec. Zmagala je Silva Pregl iz MDSSS Ptuj. V t.i.

Mladinski skupini so tekmovali zmagovalka Mia Koritnik- Mdss LJ, (obiskuje sedmi razred OŠ) ter dva fanta (Mdss LJ in CE), ki obiskujeta 4 in 5 razred OŠ.

 

Obiskal nas je novinar Ervin Hladnik Milharčič. O njegovem očetu in večkratnem udeležencu Tekmovanja Zvonku Hladniku je po telefonu govorila tudi Darinka Lozinšek (Mdss MB). Eno urni pogovor z gostom se ni dotikal samo njegovega očeta in dela. Razvila se je zanimiva debata o aktualnih dogodkih in dilemah našega časa, ki jih je gost pojasnjeval s svojimi izkušnjami.

 

Med tem ko je potekalo tekmovanje pa je o novosti na področju Slovenskega standarda Brajice govorila mag. Janja Hrastovšek iz centra Iris.

 

Bili pa so tudi trije slepi  iz Mdss Lj, ki so prišli samo na druženje.

 

Več urno srečanje je potekalo v sproščenem in prisrčnem ozračju. Prenovljeni koncept (iz Tekmovanja v Srečanje) je obrodil sadove, saj je bilo največ tekmovalcev v tem tisočletju.

(Pripravil: Dušan Brešar Mlakar)