V tem tednu smo obiskali ekipo Dragon Games, katera se ukvarja s proizvodnjo pikada. Igro verjetno vsi poznate, zato je ne bomo prav posebej opisovali.

 

Pikado

A tu ne gre le za “Pikado”, ampak bi lahko govorili o “veliki inovaciji”. Naprava je popolnoma prilagojena slepim osebam in omogoča samostojno igranje takšnih ljudi. Pikado je opremljen s slovenskim govorom, kateri je bil posnet v studiu Radia Študent, kar pomeni, da je zvok zelo jasen in razločen ter brez “čudnih izgovorjav”, katere se dogajajo pri govornih sintezah. Pikado pa ima na spodnji strani tudi zaslon, na katerem se prikazuje igra v 3D obliki ter se izpisujejo možnosti, katere slepi slišijo. Za upravljanje pikada pa skrbijo štirje gumbi spodaj.

Obstajata dve različici. Prva je manjša (glej sliko), ta se namesti na steno, druga različica pa je večja in je namenjena različnim tekmovanjem. Kot zanimivost, večji pikado tehta kar 90 kilogramov. Napravi sta opremljeni še z Hrvaškim, Angleškim ter Nemškim jezikom. Podrobni opis naprave pa si lahko poslušate na tej povezavi(najprej je opis v hrvaškem, potem pa v slovenskem jeziku).

Podrobno pa vam bomo predstavili omenjeni pikado januarja v video prispevku na našem youtube kanalu.

G. Miro Stepančič nam je zaupal tudi nekaj idej za prihodnost. Razkrili vam bomo le eno – in to je ta, da bi lahko v prihodnosti igrali pikado na daljavo preko internetne povezave (vsak na svoji napravi). Ta pikado pa v sebi že zdaj skriva veliko funkcij, vendar vam jih bomo razkrili v video prispevku.