Včeraj, 18. januarja smo skupina slepih in slabovidnih ter spremljevalcev obiskali prostore, kjer snemajo priljubljeno serijo Reka ljubezni, katera se predvaja na Pop TV.

Skupinska slika v Slakovi hiši

Najprej smo si ogledali prostore, v katerih se dogaja večina prizorov in smo izvedeli kar nekaj zanimivih stvari. Kot veste, je kraj dogajanja na Krki, ampak večina prizorov pa se snema v Ljubljani, čeprav morda to ne izgleda tako. V veliki hali so postavljeni vsi prostori – Slakova hiša, Francova hiša, trgovina, penzion, delavnica… vmes pa jih ločuje zgolj montažna stena. Ko gledate serijo in vidite nekoga, ko vstopi ali izstopi iz hiše, se vidi “zunanjost”, da vse to izgleda dokaj “realno” uporabljajo panoje, na katerih je slika zunanjosti. Požar, kateri je bil v prvem delu serije in nato še enkrat kasneje pa niso zmontirali, ampak so zažgali pravi gozd. Snemalni dan je dolg kar 12 ur, lahko tudi več. Začnejo že zgodaj zjutraj, včeraj recimo ob petih. Nekateri prizori se dogajajo v nočnem času, zato morajo snemati prav takrat.

Ko smo si ogledali prostore, je prišel na vrssto trenutek resnice. Bili smo priča prepiru vam že poznane Angelce in Marije. Seveda to ni šlo za pravi prepir, ampak so to že snemali za drugo sezono. Mislim, da so isti prizor ponovili vsaj 7 krat, tako da sem si besede prepira že kar zapomnil.

Na koncu smo seveda tudi poklepetali z nekaterimi igralci. Marija oziroma njeno pravo ime Marjana sploh ni slaba ženska, kot se vam morda zdi iz serije – prav prijazna je. Sama pravi, da je ta vloga zelo težka, saj noče do nikogar biti slaba. Pogovarjali smo se tudi z Katjo (tista, katera je zaljubljena v Roka) oz. njeno pravo ime Saro, katera nas je prav tako zelo nasmejala. Glavnih zaljubljencev (Roka in Irene) pa včeraj žal ni bilo tam.

Za konec pa smo si pogledali še en snemalni prizor, v katerem so igrali Janez oz. njegovo pravo ime Blaž, Mojca oz. Nina ter še nekdo, katerega pa tu ne bomo razkrili. Morda zgolj en namig, poglejte si nekaj zadnjih delov serije prve sezone – in vse vam bo jasno.

Druga sezona serije Reka ljubezni se bo pričela marca, točnega datuma pa nam še niso zaupali.