Kot ste verjetno že zasledili je A1 za slepe in slabovidne pripravil poseben naročniški paket.

Ta nam za 14,99€ na mesec prinaša neomejene klice ter sporočila v Sloveniji in med gostovanjem v EU, prenosa podatkov pa je 18 GB, prav tako v Sloveniji in EU. Hitrost prenosa podatkov je 150/50Mbit/s v LTE omrežju, prav tako pa dobite še brezplačno sim kartico za prenos podatkov v drugi napravi. Mi pa se že dlje časa sprašujemo sledeče: Je to sploh ugodno?

Marsikdo izmed vas ne spremlja ponudbe na trgu, saj jih je kar nekaj in je praktično vsak mesec nekaj novega. Maja pa smo v Sloveniji dobili še enega mobilnega operaterja – Hofer telekom oz. poimenovali so se Hot. Gostujejo v omrežju A1 Slovenija, paketi pa so bistveno cenejši. Za 14,99€ mesečno v paketu HoT Extra dobimo 3000 minut pogovorov, 3000 SMS sporočil ter 50 GB prenosa podatkov v Sloveniji. Zaradi EU regulative je prenos podatkov med gostovanjem v državah EU omejen in sicer je na voljo 3,19 GB brezplačno, vsak dodaten GB pa stane 9,34€. Čee primerjamo s paketom za slepe in slabovidne je prenosa podatkov v Sloveniji bistveno več, 3000 minut mesečno je praktično nemogoče doseči, če pa ta limit dosežemo pa se vsaka minuta obračuna po ceni 0,039€. Enako velja tudi za SMS sporočila. Kar se tiče MMS sporočil v paketu niso vključena, ampak če bi radi komu poslali kakšno sliko, avdio posnetek to lahko storimo preko druge alternative kot je Viber, Facebook ali mail. Dve slabosti pri paketu HoT Extra sta morda dodatna sim kartica za prenos podatkov ter omejitev prenosa podatkov v EU. Vendar, če se ne zadržujete preveč v tujini za vas to ni nobena ovira.

Imamo pa še en paket pri operaterju Bob – ta prav tako gostuje v omrežju A1 Slovenija. Paket Vip bob za 10,99€ prinaša 5.000 minut, 5.000 SMS sporočil in 15 GB prenosa podatkov. Minute in sporočila SMS lahko v celoti porabite tudi med gostovanjem v EU, prenos podatkov pa je omejen na 2396 MB, vsak dodaten GB pa stane enako kot zgoraj pri paketu HoT Extra.

PS.: Navadeni ponudbi sta na voljo za vse v Sloveniji. Ena stvar, ki jo je potrebno še omeniti je ta, da pri Bobu in Hot telekomu ni možno skleniti 24-mesečne vezave ter telefona odplačevati na obroke.

Če se vam zdita zgornji dve ponudbi bolj ugodni, pa domišljijo prepuščamo vam. 🙂