Med 23. in 25. marcem je na Okroglem pri Kranju potekalo že 4. tekmovanje pokala Slovenije v showdownu (namizni tenis za slepe in slabovidne), katerega se je udeležilo 33 tekmovalcev.

Slika: Igra showdown

Tekmovanje je potekalo v 3 različnih kategorijah: Posamezno, v dvojicah ter ekipno. Slovenija se sicer lahko v tej igri pohvali tudi na svetovni ravni, saj so že veliko zmag prinesli domov Peter Zidar, Miha Susman in Tanja Oranič. Kako pa je šlo tekmovalcem na tokratnem turnirju?

V kategoriji posamezno, kjer tekmuje eden proti drugemu je peto mesto osvojila Tanja Jesih Bačnik. Na četrto mesto se je uvrstil Simon Podobnikar, stopničke pa so osvojili Sanja Kos na tretjem mestu, Aleksander Sabo je osvojil drugo mesto in Miha Susman prvo mesto.

V kategoriji dvojice, kjer na eni in drugi strani mize igrata dva isto časno, sta se na tretje mesto uvrstila Miha Susman in Magda Jankovič. Drugo mesto sta osvojila Simon Podobnikar in Aleksander Sabo, odličje pa v letošnjem letu pripada Petru Zidarju in Rudiju Kladniku.

V kategoriji ekipno, kjer igrajo na eni strani trije igralci – izmenično na vsaka 2 zadetka so se na tretje mesto uvrstili Tina Gostenčnik, Anja Hočevar in Peter Zidar. Drugo mesto so osvojili Dragan Blaževič, Tanja Jesih Bačnik in Darjan Jermol, zmagovalci pa so tokrat Miha Susman, Simon Podobnikar in Matija Bregar. Rezultati ostalih tekmovalcev so objavljeni na uradni facebook strani Pokala Slovenije v showdownu.