Po elektronski pošti je spet zaokrožilo sporočilo, ki ima navidezno zelo žalostno vsebino, po drugi strani pa gre za prevaro. Sporočilo se glasi:

Prosim preberi in pošlji naprej….

PROSIM, POMAGAJ!

Prof.prim.dr.Marko Malovrh, dr.med.,svetnik Klinični center Ljubljana, Klinični oddelek za nefrologijo, Zaloška 7

Ce izbrišeš ta email, res nimaš srca!

Zdravo! Sem 29-letni očka. Skupaj z ženo sva imela prečudovito življenje skupaj. Bog naju je blagoslovil s hčerko. Hčerki je ime Rachel in je stara komaj 10 mesecev. Nedavno so zdravniki ugotovili, da ima raka na možganih v njenem telescu. Obstaja samo en način, da jo rešijo – operacija.

Na žalost nimava dovolj denarja, da bi plačala operacijo. AOL in ZDNET sta se odločila, da nama pomagajo s pošiljanjem tega emaila.

Pomagajo lahko samo na ta način, da sem jaz poslal ta email in ga ti pošlješ vsaj 10 osebam.

AOL bo sledil temu emailu in beležil, koliko oseb je ta email prejelo.

Za vsakogar, ki odpre ta email in ga pošlje vsaj 3 osebam, bova midva dobila 32 centov od agencije.

 

PROSIM POMAGAJ NAM !;
Hvala!

KOLŠEK VANJA
UL. JOŽETA ŠTANTETA 21
2204 MIKLAVŽ NA DRAV. POLJU
TEL.: 00386 – 41 – 355 – 410

Kot prvo, agencija AOL in ZDNET sploh ne obstajata, kot drugo pa sledenje preko “posredovanj po e-pošti” ni možno. Sporočilo sicer ne vsebuje nobene zlonamerne programske kode, ki bi kakorkoli okužila vaš računalnik, je pa to vsekakor zelo nesramno do tistih, ki zares za nečem trpijo. V primeru, da ste ali pa še boste prejeli takšno ali podobno sporočilo vseeno priporočamo, da ga izbrišete. Če je v sporočilu dodana kakšna nenavadna spletna povezava ali pa priponka je ne poskušajte odpreti.