O strani

BlindPortal.si je spletno mesto v osnovi namenjeno slepim in slabovidnim. Ukvarjamo se z informiranjem ter reševanjem vsakodnevnih problemov, povezanih s slepoto in slabovidnostjo. Objavljamo novice, povezane s slepimi in slabovidnimi iz različnih področij (šport, glasba, tehnologija…). Na voljo so tudi informacije o možnostih za pridobitev tehničnih pripomočkov, seznam aktualnih ponudb, kjer se upoštevajo popusti za slepe. K nam ste vabljeni prav vsi – tudi normalno videči ali ostale skupine invalidov.

Spletna stran pa je namenjena tudi vsem drugim, ki bi radi o slepoti in slabovidnosti izvedeli čim več koristnih informacij. Tukaj lahko najdete nekaj podatkov kako sploh pride do slepote in slabovidnosti, kakšne so očesne bolezni ter opisi različnih vrst vida. Pri nas lahko najdete tudi slike in opise nekaterih pripomočkov, saj nam pomagajo premagovati vsakdanje ovire v življenju.

 

Mi želimo dokazati, da slepota ni nobena ovira v življenju. Lahko počnemo čisto vsakdanje stvari kot jih počnete vi. In želimo si, da bi nas sprejeli v svojo družbo, če tudi ne vidimo. Saj nismo nič manj vredni…ali pač?

 

Stran je bila ustanovljena 27. junija 2017, na facebooku pa smo prisotni že od 27. aprila 2017.

Ekipa

Za vsebino skrbi mlada in energična ekipa. Vsi smo si pri nečem enotni: meje sploh ne obstajajo, so le v naših glavah!

Pridružite se nam v facebook skupini, všečkajte našo facebook stran in instagram profil, naročite se na youtube kanal ter ostanite z nami!