Uporabniki pametnih mobilnih telefonov z nameščenim operacijskim sistemom Android boste lahko od sedaj naprej v trgovinah in drugod plačevali z mobilnim telefonom. Tu ne gre za moneto, če ste morda mislili, ampak gre za virtualno Mastercard kartico, katera se nahaja v NLB aplikaciji.

Ta storitev bo na voljo za komitente Nove Ljubljanske banke, prednost pa je največja v tem, da pri sebi ne potrebujete fizične Mastercard kartice. Najenostavnejši primer: ko boste želeli plačati nakup v trgovini, morate na pos terminal prisloniti vaš mobilni telefon z omogočenim NFC (brezstični kontakt). Če vaš nakup znaša manj kot 15 €, bo transakcija izvedena takoj, v nasprotnem primeru pa morate zaradi varnosti v pos terminal vnesti pin.

Tak način plačevanja je lahko za slepe in slabovidne zelo uporaben že iz vidika, da imamo pri sebi eno kartico manj. Druga prednost pa je ta, da pri samem plačilu ne potrebujemo narediti ničesar na mobilnem telefonu – mora biti zgolj odklenjen. Kako bo nova storitev delovala si lahko pogledate zgornji video (opis je tudi v zvočni obliki).