Vabilo na dogodek

LOOK&ROLL: RAZNOLIKOST V FILMU

Kino Šiška logo

projekcija kratkih filmov na temo oviranosti, opremljenih v slovenskem jeziku s podnapisi za gluhe osebe in avdiodeskripcijo za slepe osebe

Ponedeljek, 4. 12. 2017 ob 18:00, Kino Šiška (dvorana Katedrala)
Vstop prost

Kino Šiška v sodelovanju z društvom Kraken organizira projekcijo kratkih filmov na temo oviranosti. Predstavili bomo izbor najboljših kratkih filmov festivala look & roll o življenju oseb z različnimi oviranostmi in potrebami. Pred začetkom projekcij bo o festivalu look & roll ter predvajanih filmih spregovoril snovalec in umetniški vodja festivala Gerhard Protschka.

Vsi predvajani filmi bodo opremljeni s podnapisi za gluhe in naglušne osebe ter avdiodeskripcijo za slepe in slabovidne osebe. Večje skupine se morajo zaradi omejenega števila slušalk najaviti na info@kinosiska.si oziroma rok.avbar@kinosiska.si.

Projekcija bo potekala v dvorani Katedrala v prvem nadstropju Kina Šiška. Gibalno oviranim je za dostop v prvo nadstropje na voljo dvigalo, vstop v dvorano pa je mogoč po klančini. V dvorani je nameščena slušna zanka za gluhe in naglušne osebe. Slepe in slabovidne osebe do objekta na avtobusnih postajališčih usmerjajo taktilne table v Braillovi pisavi. Taktilne in tlorisne table so nameščene tudi v sami zgradbi.

Kino Šiška gosti švicarski filmski festival look&roll, ki bo tukajšnjemu občinstvu predstavil izbor najboljših kratkih filmov o življenju oseb z različnimi oviranostmi in potrebami. Z dogodkom želimo soustvarjati nov pogled na kratki film, dostopno kulturo in družbo prihodnosti, s premislekom o drugačnosti, socialni vključenosti in enakopravnosti.

Program sedmih kratkih filmov vključuje tako dokumentarne pristope kot igrane, animirane in eksperimentalne filme, ki na različne načine raziskujejo in pripovedujejo o življenju in ljudeh z motnjami v duševnem razvoju, slepoto, motnjami avtističnega spektra, gluhoto in duševnimi boleznimi.

Pred začetkom projekcije bomo nekaj besed o festivalu in predvajanih filmih spregovorili s snovalcem in umetniškim vodjo festivala look&roll Gerhardom Protschko. Gerhard Protschka je aktiven kot producent, kurator, prevajalec in avtor avdiodeskriptivnih besedil za slepe in slabovidne osebe ter podnapisov za gluhe in naglušne osebe. Pogovor bo potekal v angleščini s sprotnim prevajanjem v slovenščino, spremljal pa ga bo tolmač za slovenski znakovni jezik.

Skupni čas pogovora z gostom Gerhardom Protschko je 15 minut, vseh projekcij pa 77 minut. Po filmu bo sledila manjša pogostitev.

Veseli bomo deljenja informacije o dogodku in vašega obiska.

Rok Avbar
vodja za odnose z javnostmi Kina Šiška