Tudi mi, slepi in slabovidni radi prosti čas izkoristimo za igranje različnih iger ter uporabljamo različne aplikacije na mobilnih telefonih ter računalnikih.
Vsi, ki vidite za igranje iger uporabljate v 90% vid, pri nas pa se zanašamo povsem na zvok. Torej pri igranju iger ne potrebujemo slike. In tako so narejene tudi igre – vsebujejo le zvok in nič drugega. Za nas obstaja veliko iger – od avtomobilskih do arkadnih iger ter tudi poučnih. Predstavili vam bomo kar nekaj iger – namen pa je, da vsi spoznate, da se tudi mi lahko v prostem času zabavamo ter mislim da bo to koristno tudi za vse ostale, ki ste slepi ali slabovidni, da se morda v kakšni igri preizkusite.
Sam sem stestiral kar nekaj iger, in med njimi jih je kar nekaj zelo dobro zasnovanih. Nekatere so brezplačne, nekatere pa so plačljive.
Aplikacije pa vam bomo predstavljali predvsem na mobilnih telefonih – tiste, katere so prilagojene slepim in slabovidnim ter nam zelo koristijo. Posnetke bomo objavljali v različnih terminih, odvisno od časa. V primeru, da bo interes velik, bomo objavljali vodiče tudi v naslednjem letu, do novega leta pa bomo to izvajali kot poskus.

Vabljeni, da nam sledite v prihodnjih dneh!