Google, Tesla, BMW, Mercedes, Audi ter mogoče še kdo, v zadnjih nekaj letih ogromno pozornosti namenjajo avtonomni ali drugače rečeno samovozeči vožnji. Nekateri pravijo, da bo avto do leta 2050 vse delal sam, brez posega človeka. Naša naloga bo le ena in to je nastaviti cilj potovanja.

Audi A8

Vsi navdušenci avtomobilov, ste v zadnjih dneh brali precej stvari glede novega Audija A8. Avto se bo v sloveniji pričel prodajati kmalu, za njega pa bo potrebno seči globoko v žep. O tem avtomobilu pa pišemo predvsem zaradi načina samovozeče vožnje, katero so predstavili nekateri mediji in objavili na uradni spletni strani audija.

Kot je vsem jasno, slepa ali slabovidna oseba takšnega avtomobila kot je danes še ne more voziti, a zagotovo lahko trdimo, da bo to v naslednjih letih mogoče.

Kje smo s samovozečo tehnologijo danes in kaj lahko pričakujemo v naslednjih letih bo za BlindPortal.si ekskluzivno spregovoril Bojan Lenič, Inštruktor za netehnično izobraževanje Audi iz podjetja Porsche Slovenija. Video bomo objavili v prihodnjem tednu, zato nas vsi ‘avtomobilistični navdušenci’ le spremljajte.