Predvidoma od 25. julija 2017 se bo v Sloveniji pričela izdajati invalidska kartica. Z njo bo omogočeno ugodnejše koriščenje storitev pri različnih ponudnikih po Sloveniji in znotraj Evropske unije. Kartica bo enotna za vse vrste invalidnosti: slepota, okvara sluha, gibalna oviranost…

Kartico pa boste lahko uporabljali tudi v Evropskih državah, tako bodo vaša potovanja cenejša in učinkovitejša.

Kartico bo možno brezplačno pridobiti na katerikoli upravni enoti v Sloveniji ob priložitvi osebne izkaznice ter dokument, s katerim dokažete invalidnost (odločba). S seboj morate prinesti tudi sliko, saj se bo le-ta nahajala na kartici. Vse aktualne ugodnosti pa boste lahko spremljali na uradni strani invalidske kartice:http://www.invalidska-kartica.si

Na voljo pa je tudi mobilna aplikacija za android in iOS naprave, da boste lahko kar med potovanjem preverili ugodnosti v vaši okolici brez da bi morali obiskati spletno stran.

Promocija kartice

Od 20. do 28. julija bo v večjih mestih po Sloveniji potekala promocija invalidske kartice. Seznam datumov in mest gre takole:

  • 20.7. in 21.7. – Ljubljana in Maribor
  • 25.7. in 26.7. – Kranj in Murska Sobota
  • 27.7. in 28.7. – Koper in Novo mesto

Datumi se lahko zaradi nepredvidljivih situacije spremenijo, promocija pa bo zagotovo izvedena na vseh zgoraj omenjenih lokacijah. Delili se bodo letaki, lahko pa boste zastavili tudi kakšno vprašanje, v kolikor vas zanima kaj več o kartici. Promocija poteka pred upravno enoto navedenega mesta.