Google in njegova ekipa za dostopnost nas vabi, da jim pomagamo pri razvoju njihovih izdelkov. Kot vemo, je Google danes nepogrešljiva stvar tako pri brskanju po spletu kot tudi pri uporabi telefonov, kjer se uporablja operacijski sistem Android ter aplikacijo Talkback. In vse to, kar smo omenili je last googla. Ker pa se nam želijo še bolj prilagoditi, pa so se očitno odločili, da bodo povprašali kar nas same, kako bi lahko njihove izdelke še bolj prilagodili osebam s posebnimi potrebami.

Raziskave bodo opravljali preko telefona, računalnika ali pa celo kar v njihovi pisarni (za Slovenijo je zadnja opcija skoraj nemogoča). Vse, kar potrebujete za začetek je, da si preberete več informacij o samem projektu ter da izpolnete prijavnico in seveda morate govoriti angleški oziroma jezik, kateri so navedeni na prijavnici (slovenščine ali hrvaščine žal ni med njimi).

Več informacij je na voljo natej povezavi.

Prijavnico pa izpolnetetukaj.

PS.: Google bo nas “testerje” tudi nagrajeval z različnimi kuponi v njihovi trgovini, morda vas pa to pritegne, da se pridružite ekipi.