V tem članku se bomo posvetili mobilni aplikaciji Be my eyes. Aplikacija omogoča pomoč na daljavo slepi osebi preko mobilnega telefona.

Be my eyes

Aplikacija je na voljo za uporabnike iOS telefonov kot tudi za Androidove uporabnike. Ko naložite aplikacijo si ustvarimo svoj uporabniški račun. Za hitrejšo prijavo lahko uporabite kar facebookov račun.

Na samem začetku, ko odprete aplikacijo morate izbrati, da ste slepa oseba. Aplikacijo lahko uporabljate seveda tudi videči, če želite pomagati slepim osebam na daljavo, saj aplikacija temelji na delu prostovoljcev. Pri nastavitvah je tudi pomembno, da nastavimo jezik, v katerem boste komunicirali – primarni jezik. Nastavite pa lahko tudi druge jezike, v primeru, da prostovolec v primarnem jeziku ni dosegljiv. Enako velja tudi za vas videče – nastaviti morate jezik, v katerem seželite pogovarjati s slepo osebo.

Ko uredite vse potrebne nastavitve, lahko pričnete uporabljati aplikacijo. Na sredini zaslona se prikaže gumb za klic. Ob dotiku zaslona bo aplikacija pričela iskati videčo osebo. Ob uspešni povezavi se vam poleg mikrofona vklopi tudi kamera, da vam bo oseba na drugi strani lahko pomagala.

Za kakšno pomoč pravzaprav gre?

  • Pomoč pri branju vidnega teksta,
  • lahko vam prebere besedilo izpisano na zaslonu pralnega stroja in drugih naprav,
  • pomoč pri izbiri oblačila – predvsem barvna kombinacija,
  • pri iskanju stvari v stanovanju,

 

Priporočamo, da aplikacijo preizkusite!