Se spomnite Filipa? Je mlad in pozitiven fant. Kljub slepoti, avtizmu in cerebralni paralizi dela tisto, kar ga veseli in to je glasba. O njem smo že pisali tudi na naši strani, ko je pel skupaj z Janom Plestenjakom, na youtubu pa lahko prisluhnete še ostalim pesmim, katere je pel z veliko pozitivne energije. A tokrat žal ne bomo pisali o tem.

Na facebooku smo zasledili sporočilo njegove mame Andreje. Nas se je zelo dotaknilo, zato smo se odločili, da to sporočilo delimo z vami. Prosimo vas, da tudi vi delite to z drugimi, da bodo vedeli, kaj država dela invalidom!

 

GOSPA, VAŠ SIN JE OSTAL BREZ POKOJNINE, NE VI !
Seveda so, kot sem pričakovala, Filipu ustavili vse prihodke, tako pokojnino po očetu, kot tudi dodatek za pomoč in postrežbo.
Nihče, ampak nihče nas ni opozoril, da bi moral Filip še skozi neko komisijo, ki bo ocenila njegovo delazmožnost.
IN PRED SEBOJ IMAJO TA ISTI LJUDJE , LETO STARO IZVEDENIŠKO MNENJE, KJER JE ZAPISANO , DA GRE PRI FILIPU ZA NAJTEŽJE TELESNE POŠKODBE.
Pri 15 letu njegove starosti sem bila torej dolžna opraviti predstavitev ZPIZ-u in jih zaprositi za ugotavljanje delazmožnosti.
Zakaj je danes moj telefon končal v steni, in ne vem, ali tudi preživel…
Zaradi zmagovitega stavka nekega uradnika, ki se bo morda celo našel na moji strani…
Na moje vprašanje, da nisem dobila denarja in da bova težko čakala na vse te komisije, JE POVEDAL :
“GOSPA, VAŠ SIN JE NI DOBIL ” . ! Ne vi-VAŠ SIN.
Tako me po 20 letih življenja s Filipom znova učijo.
DA JE MOJ.
IN JE NJEGOV DENAR.
Le na bankomat ga še pošljem, da preveri svoje stanje.
Ne. Ni vas sram. Čemu le ?
To, da je prehodil pot od sodišča, izvedenca in še kakšno, ki je vi nikoli ne boste, ne pomeni nič. Pomeni le, da je moje in njegovo. In da mu bo počasi potrebno razložiti, da ta mesec in še kakšen zraven-NI RAVNO NJEGOV. In ga peljati kam, kjer mu bodo, kot znajo le oni, to tudi razložili.
Utrujena sem. Zdaj pa sem zares utrujena.
20 let diham zanj. Včasih celo namesto njega. Da mi danes nek gospod Perčič v narekovajih pove, da od njegovega denarja ne smem kupiti svoje žemlje.
HVALA. In ne sprašujte me več, ko se ustavim, zakaj ne zmorem naprej.
20 letni BOJ. Zato, da se nekdo dela norca. HUDO.
p.s. Povem, da je Filip slep, ima cerebralno paralizo, avtizem. JE DELA ZMOŽEN ?