Dobrodošli v novem svetu!

 

Z današnjim dnem začenjamo novo zgodbo. Upamo, da bo ta zgodba trajala čim dlje!

Kaj se bo dogajalo na strani BlindPortal.si?

  • Pisali bomo o pozitivnih temah iz vsakdanjega življenja,
  • spoznavali bomo nove ljudi, ki nam imajo kaj zanimivega za pokazati,
  • odkrivali bomo nove kraje, ki za njih še niste slišali,
  • predvsem pa se bomo skupaj zabavali!

Stran je tukaj za vas, ki imate radi pozitivne zgodbe, se radi družite z vsemi ljudmi, ne glede na to, kaj so, kaj počnejo in predvsem kakšni so.

Zakaj BlindPortal.si

Posebno prednost bomo namenili slepim in slabovidnim. Tudi ustvarjalci spletišča prihajamo iz te skupine. Želimo vam pokazati, da smo tudi mi aktivni, da počnemo različne stvari, se skupaj družimo in ustvarjamo. Dokazati želimo, da kljub slepoti in slabovidnosti še vedno zmoremo. Velikokrat slišimo od različnih ljudi, da mi nismo sposobni. Mi pa njim sporočamo nazaj: SMO SMO, IN TO VELIKO BOLJE KOT PA VI!

Torej, naš namen je, da bi se družili vsi skupaj. Normalno videči ljudje, slepi in slabovidni, seveda pa v svojo družbo vabimo tudi vse ostale – nihče ne sme biti izvzet!

 

Vsebina

Se prvič srečujete s slepoto? Ste spoznali slepo ali slabovidno osebo, pa je niste želeli spraševati več podrobnosti o tem področju? Verjamemo, da vam ni prijetno nekoga spraševati o teh stvareh, saj smo v življenju doživeli že marsikaj: Nekateri so slepi ali pa slabovidni že od rojstva, nekateri izgubijo vid v mladosti, drugi malo kasneje – in za takšne stvari je kar nekaj razlogov. Zato smo pripravili malce razlage, kako pride do slepote in slabovidnosti, kakšne so bolezni iz tega področja in kakšne vrste vida obstajajo. Za več informacij kliknite na povezavo O slepoti.

V naslednjih tednih bomo pripravili še nekaj foto in video gradiva o pripomočkih, ki jih uporabljamo, da boste videli, kako vse skupaj izgleda.

V Sloveniji imamo tudi organizacije in ustanove, ki se ukvarjajo s slepimi in slabovidnimi. Vsi, ki bi radi dobili še več informacij iz drugih virov, obiščite stran Koristne povezave.

Tehnični pripomočki nam olajšajo življenje. Pomagajo nam do boljšega in samostojnega gibanja, preko njih pa dobimo tiste informacije, ki jih vi dobite z očmi. Spodnja povezava je namenjena predvsem za nas slepe in slabovidne, saj je na bolj enostaven način razložen postopek, kako pridobiti vrednotnico, s katero lahko kasneje po ugodnejši ceni kupite željen tehnični pripomoček. Za več informacij kliknite na Tehnični pripomočki.

Popusti, ugodnosti ter posebne promocije za slepe in slabovidne smo združili na eno mesto. Dodajali jih bomo sproti, saj se bomo s ponudniki dogovarjali sproti. Za več informacij obiščite to stran.

Vsi, ki bi za slepe in slabovidne radi pripravili posebno ponudbo, ugodnost ali popust vabljeni, da jo predstavite tukaj. Za podrobnejša navodila obiščite povezavo Za ponudnike.

 

Naročite se tudi na prejemanje e-novic. Obljubimo vam, da bomo pošiljali novice le enkrat mesečno, če pa bo res kaj pomembnejšega pa vas bomo obvestili takoj!

Vsebina spletne strani še ni dokončna. Urejali jo bomo tekom celotnega leta. Morda še kakšna funkcija ne dela popolnoma ali pa se lahko pojavi še kakšna napaka. Prosimo vas, da nam morebitne težave javite na email info@blindportal.si, lahko pa se na nas obrnete tudi preko kontaktnega obrazca! Zelo veseli bomo tudi vaših pohval in predlogov!

 

Pridružite se nam!

Vsak je za nas pomemben. Vabimo vas, da se nam pridružite na facebook strani.

Aktivni pa smo tudi na instagramu!

Pridružite pa se nam tudi v Facebook skupini, kjer lahko z nami še najhitreje vzpostavite stik. Skupina je namenjena za vse – videče, slepe in slabovidne ter za vse ostale pridružite se!

 

Zaenkrat je to vse. Želimo vam obilo zabave in dobre volje!

Ekipa BlindPortal.si